Masakra jednym słowem:P Hehe w szczeline tak trafić:P
Dziwne objawy po wymianie sprzęgła w O1 (AGR)
Zwiń
X
-
Dziwne objawy po wymianie sprzęgła w O1 (AGR)
Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc, tydzień temu wylądowałem na warsztacie samochodowym, w związku z tym że od dłuższego czasu auto zaczęło mi trząść budą w momencie ruszania a dodatkowo bardzo źle wchodziły biegi postanowiłem wymienić komplet (sprzęgło + docisk + łożysko oporowe), na szczęście całość miałem na sztywnym kole zamachowym, więc udało mi się to zrobić znacznie mniejszym kosztem. Sprzęgło które mam wstawione (o ile mechanik mnie nie oszukał) to Sachs kompletny przynajmniej takie wskazałem przed wymianą. Obecnie po tygodniu jazdy martwią mnie pewne objawy których nie rozumiem. Pedał sprzęgła po lekkim wciśnięciu wpada w wibracje, tak samo czuje wibracje na pedale sprzęgła w momencie gdy już ruszam puszczając pedał sprzęgła a dodatkowo w momencie gdy na biegu jałowym wcisnę pedał sprzęgła to jest cisza, natomiast przy puszczeniu sprzęgła znowu słychać łożysko oporowe (znacznie słabiej niż przed naprawą) ale mimo wszystko nadal jest słychać. Proszę zatem o informację czy mam jechać do tego warsztatu na reklamację? czy czekać aż się wszystko ułoży? Nie spodziewałem się cudów po tej wymianie ale myślałem że wibracje na samym pedale sprzęgła ustąpią.
Jedna rzecz która mnie zastanawia to fakt że poprzednie sprzęgło było nieoryginalne, inna tarcza sprzęgła i inny docisk jakby nie od kompletu, i stara tarcza sprzęgła była zużyta na 2/3 powierzchni a na 1/3 nie ponieważ docisk tak jakby nie do końca spełniał swoją rolę. Teraz martwi mnie sam fakt że nie wymieniłem sztywnego koła a może powinienem? Proszę o jakieś podpowiedzi bo przyznam że zaczyna mnie to wszystko złościć tym bardziej że nadszarpnąłem znacznie swój budżet. Z góry dziękuje za pomoc"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
-
-
witam
nie chce cie martwic ale ja mailem podobny przypadek w swojej astrze G 1.7td w czasie powrotu z urlopu w 2011 przy redukcji z 4 na 3 bieg zaczelo trzasc samochodem, po jakims czasie bylo jeszcze gorzej i jak sie pozniej okazalo padlo lozysko w skrzyni biegow i jeszcze jakies inne jej elementy. Mechanik powiedzial ze nie oplaca sie jej remontowac, i za 400pln kupilem uzywana. Pojezdzilem na niej do pazdziernika 2012 dopoki tir z litwy nie skasowal mi samochodu. I od listopada 2012 jezdze octavia :roll:pekool
Komentarz
-
-
marcooprodigy, sztywne koło, czyli tzw 1-maja jest pancerna. przy normalnej jeździe nie za bardzo da się ją zepsuć, bo nie ma co w niej psuć :wink: jedź sprawdzić czy wszystko dobrze zmontowane, bo może tylko jakaś śruba się poluzowała, ale obawiam się że koszty będą :evil:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065marcooprodigy, sztywne koło, czyli tzw 1-maja jest pancerna. przy normalnej jeździe nie za bardzo da się ją zepsuć, bo nie ma co w niej psuć :wink: jedź sprawdzić czy wszystko dobrze zmontowane, bo może tylko jakaś śruba się poluzowała, ale obawiam się że koszty będą :evil:"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
-
marcooprodigy, jak byś wpadł na spota .. to ktoś z dizelkiem na pewno by się pojawiłFoty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matrix_plmarcooprodigy, jak byś wpadł na spota .. to ktoś z dizelkiem na pewno by się pojawił"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
-
marcooprodigy, to napisz tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...171992#1171992Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bimber20Napisz co to za warsztat, w którym naprawiałeś auto,jak trzeba będzie polecimy dobrego mechanika od vagu."Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065marcooprodigy, używane koło zamachowe do AGR można kupić już za 100zł, więc oceń sam o co chodzi."Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
Komentarz